Ohutuspäev viib meid sammu lähemale eesmärgile viia ettevõttes õnnetuste arv nullini

Ohutus on Kunda Nordic Tsemendis prioriteet ja selle tagamisega tegeletakse ettevõttes iga päev. Lisaks on tsemenditehases saanud  traditsiooniks igal aastal septembri viimasel nädalal pidada ohutuspäeva eesmärgiga tugevdada ettevõtte ohutuskultuuri ning tõsta töötajate ja alltöövõtjate teadlikust ohutu ning tervisliku töökeskkonna tagamisel.

Meelis Einstein, Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor

Ohutuskultuuri tugevdamiseks on Kunda Nordic Tsemendis tarvitusele võetud mitmesuguseid meetmeid ja reegleid, mis aitavad kindlaks teha tsemendi-ja killustiku tootmisega kaasnevaid riske ja vältida õnnetusi. Paar aastat tagasi hakati ettevõttes pidama ohutusteemalisi vestlusi. Suurt rõhku pööratakse muu hulgas ohutu töö analüüsile, töökoha korrashoiule, riskianalüüsile ja seadmete ohutusele.

„Meie siht on see, et õnnetuste arv oleks ettevõttes viidud nullini. Meie tegevusala olemust arvestades on see üpris keeruline ülesanne.  Rasketööstuses on palju keerukaid seadmeid ja tööprotsesse, kuid õnnetus võib juhtuda ka samal tasapinnal libisemisest ja komistamisest. Olles teadlik riskidest, tugevdades ohutuskultuuri organisatsioonis tervikuna, on see eesmärk saavutatav ja ohutuspäev viib meid sammukese sellele lähemale,“ sõnas Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.

Kunda Nordic Tsemendi ohutuspäev toimub 24. septembril kogu HeidelbergCementi kontsernis toimuva ohutusnädala ürituste raames. Sel aastal on tähelepanu keskmes ohutuse tagamine suletud ja raskesti juurdepääsetavates ruumides. Samuti räägitakse ohutusreeglitest ja psühhosotsiaalsetest ohuteguritest töökohal.